Έπεσαν οι μάσκες! Ακόμα και ο Σόιμπλε δεν πιστεύει στους στόχους για το χρέος


Φωτιά βάζει η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που υπονοεί το μάταιο των θυσιών της χώρας. Ο ίδιος, μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, είπε ότι ακόμα και αν υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, το χρέος του 2020 θα κινείται στα επίπεδα του 136% του ΑΕΠ.

 Με τις ψευτοηρωικές δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπεύθυνος πολιτικός, προκαλώντας ανοιχτά τη μνήμη των Ελλήνων, οι οποίοι θυμούνται καλά τον βίο και την πολιτεία την προηγούμενη δεκαπενταετία, που η χώρα κινούνταν στις ράγες της χρεοκοπίας.
 τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έκλεισαν με ζημιές το 2011, ενώ μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα σήμερα.

Συγκεκριμένα, σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό) το ποσοστό των επιχειρήσεων που είναι ζημιογόνες ανέρχεται σε 42,1%.

Τα στοιχεία αυτά, παρά τη δραματικότητά τους, «υποτιμούν» την πραγματική κατάσταση, που αντανακλά τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η πραγματική οικονομία.

Η κρίση ρευστότητας αναδεικνύεται και από στοιχεία του «Τειρεσία», σύμφωνα με τα οποία, το συνολικό ποσό των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε πέρσι στα 2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...